Известие

Collapse
No announcement yet.

Предстои покупка.Дайте мнение

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Предстои покупка.Дайте мнение

Здравейте всички,

След няколко месеца ще купувам кола.Дилемата е Алфа 147 2.0 със селеспиид или Пежо 406 купе... Дайте някакво мнение, плюсове/минуси..итн. Не искам бегачка, по скоро нещо комфортно, атрактивно на външен вид, главно ще го търклям в града (от София съм)

Сега в момента карам Пежо 206 и съм със смесени чувства за покупката на друго Пежо...Останах очарован от Алфа 147 ( като интериор и външен дизайн), но нали знаете всички ми казват - "италианско - много се чупи"...

Така, значи разполагам с около 12 000лв и предполагам, че колата (която и да е тя) ще се взима от чужбина ( Германия, Швейцария, Италия). Ще мога ли да намеря читав екземпляр за тези пари? За първи път ще купувам кола от чужбина. И малко не ми е ясно как седят нещата с докарване, документи, евентуално ако я закарам на диагностика в БГ и се окаже издухана, мога ли да предява някакви претенции към автокъщата, на която съм я поръчал?(евентуално да се откажа от нея, ако нещата са много зле ).

Ами това е, надявам се не досаждам с "глупавите" ми въпроси и очаквам да се получи интересна дискусия Също така се надявам да ме убедите, че съм на прав път каато съм с по-големи предпочитания към Алфа 147, защото наистина много ме зариби...и дай Боже в най-скоро време да се присъединя към Клуб Алфа Ромео
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

...Чудя се какво ли ще ти кажат тук в нашия форум Алфа сектантите...По-добре постни същата тема в някой форум на Пежо и дай линк, че да почетем какви са сравненията и от другата страна...
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Черната Сянка
    Fiat Brava 1.6 16V ELX '97

Fiat Brava 1.4 12V SX '98 - ex

Comment

Щом не ти трябва бегачка и търсиш комфорт взимай Пежото. Готиното на 147-цата е че е жив картинг.
      sigpic
      156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
      "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Трети вариант няма ли ? Иначе още един глас за Пижу
        155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

хехе Първо в Пежо форума пуснах подобна тема... Все пак от 2 години имам пежо и съм регистриран във пежо форума...

Питах Бате Shoxxx и той ме посъветва за 147 ( аз го знам, че е бивш Алфист) :P

Казвате ако е до комфорта вземи Пежото...?ДОбре де 147 не вози ли комфортно? Изчетох целия форум 147/156/ГТ и поне едно разбрах със сигурност, че окачването е като на кола от по-висок клас.. Това, че е като "жив картинг" е само плюс, не съм казал, че не искам да е бегачка. Просто само този фактор няма да ме накара да взема някоя кола..

С по-големи предпочитания съм за Алфа 147 и само малко ми трябва да се навия на 100%

Бензиновият двигател към който съм се насочил, проблемен ли е?
          Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT

Comment

По повод за предявяване на притенции, мисля че вече след като е купена колата то всичко е за твоя сметка. Едва ли някой ще ти ги уважи. Винаги имат начин да излезе автокъщата чиста и необременена от тази продажба освен ако не дава такава гаранция.
            За тази цена 12000 мисля че може и да намериш, но твърдо ли държиш да е селеспиид???
            Мисля че няма все още навсякъде из БГ кадърни майстори ако нещо се случи със скоростната кутия. Моето мнение за кола на старо по-добре ръчна, но ако беше нова Алфата сигурно е по-добре селеспиида.
            А относно Пежото, аз не бих си взел, по-скоро ми прилича за някой пенсионер който излиза през слънчевите дни с бабето си да се полюбуват на природата или на доста доста улегнали хора, които във всеки случай имат и още един автомобил и го ползват този само за свободното време.
            Този вариант с Пежото не ми харесва, за мене той не е за ежедневна употреба и особено ако имаш деца. Това си е лично мое мнение, не искам да се съобразяваш прекалено много с него, просто като мнение от бъдещ колега.
            Алфа Ромео 156 2.0 Туин Спарк 98 г
            Алфа Ромео 156 1.8 Туин Спарк 99 г - бившата
            Алфа Ромео 146 1.6 Боксер 96 г - първата ми Алфа

Comment

Мерси колеги за отговорите...

Нямам деца, и в близките 5 години не съм планувал такова нещо да се случва ( на 21 години съм).

Като дам "заявка" в автокъщата примерно за 147-ца. Те ми намират някаква.. и я докарват в БГ е на мен, ако нещо не ми хареса задължен ли съм да я купувам? Преди да я докарат ли им давам парите? Не ми се ще да взимам нещо на сляпо и после да си бия главата в стената Единствения приемлив за мен вариант е : след като я докарат в БГ да отиде на един два свестни майстори да я проверят от...до... и тогава да реша ква ще я бъде... Друг е въпроса дали този вариант е възможен

FIAT Coupe 16VT

Comment

Най добре ела на някоя среща и мисля че колега със 147 няма да има нищо против та те повози така ще видиш как се държи като кола, пробвай и Пежото и прецени кое по ти допада. Аз съм естествено Алфата.
                Успех

Comment

[quote="digitalundgrd"]
                  Казвате ако е до комфорта вземи Пежото...?[quote]

мда
                  147 1.6 TS

Comment

Може и да стане да я върнеш колата, зависи от автокъщата и особено ако са ти познати, но може би ще ти върнат парите когато я продадат на някой друг. Все ще искат да си вържат гащите по някакъв начин. Няма да са пасли трева и ще си държат на тяхното, само ако ти е брат или много голям приятел би ти върнал парите веднага.
                    Има толкова много коли тука в БГ, защо не набележиш тука някоя и да я разгледат майсторите преди да е платена и след като си я пробвал как върви - след TEST DRIVE-а.
                    Докато е поръчка си е малко нож с 2 остриета - принуден си малко да я вземеш.

Comment

кво ще рече да върнеш колата ...

вижте - отиваш и им казваш - давам 12000 за 147 2.0 ТС с такива и такива екстри - без забележки - можете ли?

Ако внесът кенеф - им казваш продавайте си го ...

Някой ще каже ма ква е гаранцията ще го я вземеш дори и перфектана - ми никва, ма ако е перфектна ще има поне 10 кандидати за тая кола ...

Само дет не знам дали 12000 ще ти стигнат ...
                      Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV
                      Subaru Outback '09 & Alfa Romeo 156 2.4JTD

Comment

колкото до двете коли ... аз съм за Алфата ..

как изобщо ти е хрумнала другата?
                        Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV
                        Subaru Outback '09 & Alfa Romeo 156 2.4JTD

Comment

Здравей колега.
                          Бях ти писал преди че може нещо да се намери за около 12000 какъвто е твоя бюджет за кола, но сега се поразрових в немското мобиле и по точно в Хамбург и цените започват от 7000-7500 евро.
                          Така че малко трудно е да се вместиш. Най-вероятно за тези пари ще трябва да се ориентираш за Алфа от Италия. Там цените са по-ниски, но за Германия май ще е трудничко да е добра и на тази цена. Извинявай за неприятната информация.
                          И в Бургас имаме една 147 се продава за 9600 лв, но тя си знае в какво състояние е.

Comment

Първоначално публикувано от nickalas
                            Здравей колега.
                            Бях ти писал преди че може нещо да се намери за около 12000 какъвто е твоя бюджет за кола, но сега се поразрових в немското мобиле и по точно в Хамбург и цените започват от 7000-7500 евро.
                            Така че малко трудно е да се вместиш. Най-вероятно за тези пари ще трябва да се ориентираш за Алфа от Италия. Там цените са по-ниски, но за Германия май ще е трудничко да е добра и на тази цена. Извинявай за неприятната информация.
                            И в Бургас имаме една 147 се продава за 9600 лв, но тя си знае в какво състояние е.
                            Абе зависи в София може да намери, аз през октомври видях 3-4 разни 147-ци, най скъпата беше 13500 лева, а една такава в автокъща на булевард Гоце Делчев, като я загледах /беше 13000, а на външен вид беше идеална/ми я предложиха за 11500, без да питам даже /колата беше 2003 или 2002, не помня/ .Вярно е, че понякога такива падания на цената не говорят добре за колата, но зависи, който търси намира)
                            Аз лично ти препоръчвам не да поръчваш, а да избираш от това, което е вкарано, можеш да го видиш и пипнеш, както се казва, а поръчката е умряла работа, ако нямаш много сигурен човек, като си я поръчаш ще се набуташ допълнително и то без да и има смисъл най често.
                            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                            Нагоре по стълбата, която води надолу
                            sigpic

Comment

А като нети трябва бегачка защо неси вземеш дизелче,147 много ясно Пежото и аз го отхвърлям като вариянт (Дано Шокса нечете,че ще ни псува яко )

МОже да се намери за тея пари 147,зависи какви екстри искаш..от много компоненти е цената. Размисли за вариянта дизел,щом ще бръмкаш повече из града
                              Луд Съм МаМо пАрИтЕ нЕпоЗнаВаМ...

EX`146 2.0 TD
                              EX`146 2.0 16v TS

Comment

Working...
                              X